انعکاس آیینه شماره 446
سخنان آیت ا... علمالهدی و طرح چند پرسش
عدهای از مراجع، فقها، علما، روحانیون سرشناس، فعالان سیاسی، نمایندگان احزاب و انجمنها، مبارزان قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، رییس جمهور، وزرا، دولتمردان، سردمداران گروههای مورد اعتماد مردم، نویسندگان و روزنامهنگاران علاقهمند به نظام و میهن بر حضور گسترده و تشویق و ترغیب جامعه و شهروندان برای شرکت در انتخابات هفتم اسفندماه94 تاکید نموده و عموماً خواستار برگزاری انتخاباتی پرشکوه با حضور اکثریت مردم صبور و متدین و انقلابی ایران اسلامی هستند.
بنابراین اگر سئوالی مطرح میگردد تنها برای روشنگری و ارائه پاسخ به پرسشهای افرادی است که میخواهند نکاتی که درباره اظهارات بعضی از صاحبان تریبونهای رسمی یا مقامات و یا دولتمردان در ذهن مردم بوجود میآید روشنگری و رفع ابهام گردد. اخیراً آیتا... سیداحمد علمالهدی امامجمعه مشهد مقدس در خطبههای نمازجمعه با اشاره به این که بدترین اهانت به شورای نگهبان این است که کسی به شورای نگهبان بگوید جناحی است و نباید در مملکت عدهای مجری منویات سوء «فوکویاما» و آمریکا بشوند اظهار داشت:«بدون ولایت، وحدت قابل تحقق نیست و اگر وحدت نباشد اختلاف و دوقطبی سبب نفوذ دشمنان ما میشود، در همه برنامهها آنچه مورد نظر مقام معظم رهبری است را باید دنبال کنیم و همه برنامهها را با صبغه ولایت تشکیل دهیم. عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه دشمن 37 سال درصدد براندازی این نظام است تاکید کرد: این قدرت را از مردم و پشتوانه مردمی داریم و این نظام اساسا وابسته به مردم است. علم الهدی تصریح کرد: مشارکت حداکثری در انتخابات مانور قدرت برای این نظام است و اگر کسی بنا شد در انتخابات شرکت نکند معنایش این است که در مقابله با کفر جهانی نایستاده است. وی با اشاره به جهت دوم تکلیف مداری برای شرکت در انتخابات عنوان کرد: حق بودن مشارکت سیاسی مولود تکلیف ما است، تمامی مذاهب اسلامی این روایت از پیامبر(ص) را به صورت یک حدیث متواتر نقل کردهاند که ایشان فرمودند: هر کس اهتمام به امور مسلمین نداشته باشد مسلمان نیست. امام جمعه مشهد تصریح کرد: امور مسلمین در اینجا یعنی امور جمعی و اجتماعی مسلمین که شامل امور سیاسی است و اگر کسی در امور سیاسی مشارکت نداشته باشد پیامبر(ص) فرمودند وی مسلمان نیست و مصداق برجسته و بارز مشارکت سیاسی شرکت در انتخابات است...»1
نگارنده این سطور با اعتقاد به فرمایش رسول گرامی اسلام حضرت محمدمصطفی(ص) مبنی بر این که هر کس صبح کند و به امور مسلمین توجه نداشته و اهتمام نورزد مسلمان نیست و با علم و آگاهی بر این امور که مشارکت در امور سیاسی نیز امری ممدوح و پسندیده است درباره گفتار امام جمعه مشهد مقدس موارد و پرسشهای زیر را مطرح مینماید.
الف- بعضی از مطلعین و متخصصان امر انتخابات میگویند: «چیزی به اسم «عدم احراز» نداریم و تا قبل از مجلس هفتم، شش مجلس با همین قانون انتخابات برگزار شده است به هر حال افرادی با استناد به بندهای قانون رد میشوند، ولی عدم احراز، یک چیز کاملاً جدیدی است... و چنین چیزی اصلاً در قانون نیست و اگر قرار بر احراز است وظیفه (هیات نظارت) است که صلاحیت احراز کنند اینکه بگویید نتوانستیم احراز کنیم، معنی ندارد همه جنبهها در انتخابات جزء حقالناس است و باید مُرّ قانون و با تساوی و رقابت واقعی شکل بگیرد تا حقالناس رعایت شود» 2 آیا نباید هیات نظارت به سئوال فوق پاسخ لازم و قانع کننده بدهد؟
ب- نامزدهای مجلس خبرگان رهبری برای هر کرسی کمتر از دو کاندیدا تائید صلاحیت شدهاند آن گونه که میگویند در 6 حوزه نیز انتخابات فقط به تعداد همان کرسی نمایندگان تائید صلاحیت شدهاند. اگر شرکت در انتخابات دلیل بر مسلمان بودن افراد است به طریق اولی کاندیدا شدن مهمتر از رای دادن میباشد پرسش این است که در این 37 سال آیا تعدادی بیش از ثبت نام کنندگان افراد واجد شرایط نیستند یا افراد با صلاحیت تعدادشان به مراتب بیش از این عده است و خود را کاندیدا ننمودهاند آیا آن عده که متقاضی کاندیدا شدن نیستند نعوذ با... در ردیف مسلمانان نمیباشند!!؟
ج- آمار شرکت کنندگان در انتخابات گرچه در دورههای متعدد چشمگیر و قابل توجه بوده اما در چند دوره به دلایلی کمتر از پنجاه درصد واجدین شرایط در انتخابات شرکت نمودهاند. آیا میتوان گفت خدای ناکرده افرادی که در رای دادن شرکت نکردهاند و بیش از پنجاه درصد جمعیت کشور را تشکیل میدادند مسلمان نیستند؟
بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) درباره اهتمام به امور مسلمین میفرماید:
«اینها که ادعای اسلامیت میکنند، نظاره کردند؛ بیتفاوت بودند نسبت به تجاوز اسرائیل به لبنان، به فلسطین و جنایتهای بسیاری که کردند. آیا اینها اهتمام به امور مسلمین دارند و مسلمین در همه بلاد زیر چکمه طرفداران دولتهای بزرگ در فشار هستند و اینها بیتفاوت هستند؟ ما چهطور این ادعاها را قبول کنیم؟ آنهایی هم که حضرت امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) را در محراب عبادت کشتند، مدّعی اسلام بودند. آنهایی هم که لشکرکشی کردند و هجوم آوردند به لشکر اسلام در صدر اسلام و هجوم آوردند به لشکر علی بن ابیطالب آنها هم ادعای اسلام داشتند، با اسم اسلام با اسلام جنگیدند. اینها هم ادعای اسلام دارند، و با اسم اسلام به اسلام خیانت میکنند.»3
«آنهایی که اسلام را خلاصه میکنند در اینکه بخورند و بخوابند و یک نمازی بخوانند و یک روزهای بگیرند و در گرفتاری این ملت، در گرفتاری این جامعه دخالت نکنند، به حساب روایت رسول اکرم(ص)، اینها مسلم نیستند؛ کسی که اهتمام به امور مسلمین ندارد، در صحنه خودشان نیستند، آنهایی که در صحنه هستند آنها را انتقاد میکنند. مراجعه کنند اشخاص، گروهها به قلب خودشان، ببینند که این کاری که در تازگی واقع شد و این همه جوان ما و اشخاص برومند ما به شهادت رسید، آیا اینها در قلبشان احساس خشنودی میکنند؟ و من میدانم یک عدهای این طورند.»4
همگان اذعان دارند احیاناً برخورد حذفی و عدم استفاده از جناح یا گروههایی که دوستدار نظام و انقلاب هستند یا میدان دادن فقط به یک یا چند گروه به نفع جامعه نیست و مجلسی کارسازتر و موفقتر خواهد بود که نمایندگان مومن و علاقهمند به نظام و انقلاب، یار و یاور مردم، فهیم و سیاستمدار به معنای واقعی در آن حضور داشته باشند و بتوانند بر همه امور مملکت برابر با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نظارت کنند. در نهایت مردم هر چه صراحت و صداقت بیشتری از مسئولان امر مشاهده کنند مشارکتی گستردهتر و پر شورتر خواهند داشت.
مدیرمسئول
پینوشتها:
1-خبرآنلاین، 2/11/94
2- سخنان معاون وزیر کشور دولت اصلاحات، روزنامه شرق
3-صحیفه امام خمینی(ره)، جلد 14، صفحه 137 و 138
4-همان، صفحه 527 و 528